Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Keşkek Çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Keşkek Çorbası Empty
MesajKonu: Keşkek Çorbası   Keşkek Çorbası Icon_minitimePaz Mayıs 12, 2013 8:32 am

Keşkek Çorbası

Kaç Kişilik:8 kişilik
Süre:200 dakika

Malzemeler

1 çorba kaşığı tereyağı
13 su bardağı et suyu
1 çay bardağı ceviz içi
1/2 fincan çekirdeksiz kuru üzüm
1 fincan nohut
1 fincan kuru fasulye
2 su bardağı aşurelik buğday

Ayıkladığınız yıkadığınız buğday, çekirdeksiz üzüm, nohut ve kuru fasulyeyi bir gün önceden ıslatın. Ceviz içlerini kaynar sudan geçirerek kabuklarını soyun ve çekin. Buğdayı yıkayıp süzün ve üzerine 2.5 lt (13 su bardağı) et suyu ilave edip ateşe koyun. Bir taşım kaynattıktan sonra üzerinin köpüğünü alın ve tencerenin altını kısıp kapağını kapatın. Bir yandan da fasulye ile nohutu ayrı tencerelerde haşlayıp soğuk sudan geçirin ve sonra süzün. Buğdayı hafif ateşte, fazla karıştırmadan tanelerini ezip kayboluncaya kadar (iki-üç saat) kaynatın. Suyu biraz koyulaşmış (normal çorbadan biraz daha akıcı) olmalıdır. Buğday pişme noktasına geldiği zaman, nohut, fasulye, üzüm, tuz, karabiber, eritilmiş tereyağı ve ceviz içini ilave edin. Sıcak olarak servis edin.

Notlar
Keşkef (Keşkek) Hititlerden günümüze kalan ve hala yapılan en eski yemek kabul edilmektedir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Keşkek Çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Köy Çorbası Tarifi
» YAYLA ÇORBASI
» KUŞ ÇORBASI
» Kış Çorbası I Tarifi
» Mercimek çorbası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Çorba Tarifleri-
Buraya geçin: