Yufka Börekleri
malzemeler:
6 yaprak milföy hamuru
2 Tane yufka
½ su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı süt
1 çay fincanı Soda
1 tane yumurta
Milföylü yufka börekleri iç harcı için:
1 kâse ıspanak
200 gr. mantar
100 gr. kaşar peyniri
1 soğan
Yufka Börekleri Hazırlanışı:
Yufka börekleri için öncelikle iç harcını hazırlayalım. Milföylü yufka
börekleri için Mantarı ve soğanı küçük küçük doğrayalım. Ispanakları güzelce
ayıkladıktan sonra bir kaba koyup iyice yıkıyalım.
Küçük bir tencereye yağı koyalım, hazırlamış olduğumuz mantar ve soğanı ilave
edirek sote haline getirelim. Bu karışımın üzerine ıspanağı ilave ederek tuz ve
karabiber ekleyip içerisindeki sebzeler iyice yumuşayana kadar ocakta pişirmeye
bırakalım.
Yufka börekleri için orta boy bir tepsiye 3 tane milföy hamurunu
incelmesi için esneterek güzelce yayalım. Üzerine bir yufkayı parçalayarak
serelim, yufka böreği için hazırladığımız iç malzemeyi de parçalağımız
yufkanın üzerine yayalım. Yine önceden hazırlamış olduğumuz dilim kaşarları
dizelim.
Milföylü yufka böreği için diğer yufkayı parçalayarak böreklik
malzememizin üzeri kapatılır.
Diğer kalan 3 parça milföy hamurunu da iyice esneterek üzerine tek tek
yayalım.
Yufka börekleri için bir kasede sosunu hazırlayalım, sıvıyağı ve
sodayı süt ile yumurta ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
Hazırladığımız böreği istediğiniz şekilde dilimledikten sonra, hazırlamış
olduğumuz sosu üzerine iyice gezdirerek dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 180
derecelik ısıda yirmi dakika kadar pişmeye bırakalım. Daha sonra pişen
böreğimizi soğumasını bekledikten sonra servis ederek Afiyetle yiyelim.