Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Konya Usulü Etli Ekmek

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Konya Usulü Etli Ekmek Empty
MesajKonu: Konya Usulü Etli Ekmek   Konya Usulü Etli Ekmek Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 6:52 pm









Konya Usulü Etli Ekmek 2911275699_a2a2dd19af_b


Konya usulü etli ekmek

Lahmacundan farkı nedir dediğinizi duyar gibiyim. Bir Güneyli olarak aynı soruyu ben de sordum. Yerlileri;

  • Etli ekmeğin pidesinin çok ince olduğunu,
  • Yine ekmek kısmının çok gevrek çıtır çıtır olması gerektiğini,
  • Üzerindeki harcının robottan geçirilmiş halinin makbul olduğunu,
  • Maydanoz kullanılmadığını,
  • Soğan miktarının ise lahmacundan farklı olarak çok az olduğunu vurguluyorlar.

Malzemeler

Pidesi için

1 su b. ılık su
1/3 su bardağı sıvıyağ
20 gr. yaşmaya veya
1 tatlı k kuru maya
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. tozşeker
Aldığı kadar un

İç harcı için

400 gr. kıyma
1 soğan
2 domates
4 biber
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz biber
Pul biber (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Karıştırma kabına ılık su, maya ve şekeri alın, sıvıyağ
ekledikten sonra un ilavesiyle yumuşak, kulak memesi kıvamında bir hamur
yoğurun.

Diğer tarftan iç harcı için; soğan, domates ve biberi
doğrayıp robotta tekrar incecik çekin. Karışıma kıymayı ilave edin. Ben
kıymayı da robottan geçirdim. Sonuç daha iyi oldu.

Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp uzunlamasına
açabildiğiniz kadar ince açın. Üzerine hazırlanan harçtan sürüp hafif
yağlanmış tepsiye dizin. 200 C derecelik fırında 10- 15 dk. Pişirin
ayran ile servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://asci.forum.st
cyberbob

cyberbob

Mesaj Sayısı : 1
Kayıt tarihi : 30/05/13

Konya Usulü Etli Ekmek Empty
MesajKonu: Geri: Konya Usulü Etli Ekmek   Konya Usulü Etli Ekmek Icon_minitimePerş. Mayıs 30, 2013 1:42 pm

"Üzerindeki harcının robottan geçirilmiş halinin makbul olduğunu"
Denmiş
Bu yanlıştır. Aksine sebzelerin satırla kıyılması daha lezzetli olmasını sağlar...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://www.yoreselyemekler.org
 
Konya Usulü Etli Ekmek
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» üye çekmek / hit arttırmak

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Anadolu Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: