Adana kebapLavaş ekmeklerinin içinde adana kebap, soğan salatası,
maydanoz, ızgara olmuş domates ve sivribiberler ile ayran servis edilen
bir öğüne kim hayır diyebilir ki?Ben yine bir değişiklik yapıp kısır hazırladım yanına, Adanalayız ya bulgursuz olmuyor Malzemeler300 gr kıyma
1 kuru soğan incecik kıyılmış
1/3 demet maydanoz kıyılmış (isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Ikram alternatifleriDomates
Sivribiber
Maydanoz
Soğan salata
Ezme salata
Yeşillikler
Ayran
Lavaş ekmek
HazırlanışıKıyma, kıyılmış soğanı ve maydanozu karıştırma kabına alın baharatları
da ekleyip iyice yoğurun. Saklama kabında bir gece dolapta dinlendirin.
Biz Amerikada olduğumuz için mahrumuz fakat Türkiyede yaşayanların
bulması kolaydır Adana kebap şişleri diğerlerinden farklıdır, yassı ve
enli olurlar.
Görüldüğü gibi ancak çöp şişlerle yetinmek zorunda kalıyoruz
)
Benim gibi çöp şiş kullanacaksanız enaz birkaç saat önceden çöp
şişlerinizi suya ıslarsanız yanıp kararmasını kısmen de olsa önlemiş
olursunuz.
Kebap harcından elinize bir miktar alıp yağlanmış şişe geçirin. Domates
ve sivribiberleri de şişleyip ızgaranın kenarında kebaplar ile pişirin.