Kolay tavuk şiş
Malzemeler (6 kişilik)4 tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı kuru yada taze biberiye
1 kuru soğan, rendelenmiş
1 diş sarımsak, rendelenmiş
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
HazırlanışıTavuk göğüslerini önce inceltmek amaçlı ikiye kesip sonra
kullanacağınız çöp şişlere uygun uzunlukta uzun ince şeritler halinde
kesin.
Zeytinyağ, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları karıştırıp
tavukları marine edin. Dolapta pişirme öncesi birkaç saat dinlendirin.
Ben bir karış uzunluğunda çöp şişler kullandım. Kullanmadan önce
şişlerinizi, metal şiş kullanacaksanız yağlayın; benim gibi çöp şiş
tercih ediyorsanız birkaç saat önceden suya ıslayın. Böylece etleriniz
metal şişlere yapışmayacak; çöp şişleriniz de yanmayacaklardır.
Tavukları şişleyip önceden ısınmış mangalda veya benim yaptığım gibi
ocak üstü ızgarada (grill de) ızgara izleri çıkıp tavuklar tamamen
beyazlaşana dek pişirin.