Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Miso çorbası Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Miso çorbası Tarifi Empty
MesajKonu: Miso çorbası Tarifi   Miso çorbası Tarifi Icon_minitimeCuma Şub. 18, 2011 3:23 pm

Malzemeler


  • Yarım litre su
  • orta havuç, 2'şer santim uzunluğunda kalem kalınlığında kesilmiş
  • orta soğan, yarım halkalar halinde doğranmış
  • Yarım patlıcan
  • eski liralar inceliğinde kesilmiş yarım halkalar halinde 140 gram miso
  • adam başı 10 gram 12/3 paket tofu
  • çay kaşığı katsuo daşi ya da arzuya göre bir veya yarım çiroz balığı kurusu



Yapılışı

Yarım litre kaynamakta olan suya havuçları
atın. Bunları kapalı olarak iki dakika pişirdikten sonra, soğan ve bir
iki dakika sonra da patlıcan dilimleri katın. Hepsine ayrı bir pişirme
süresi tanımış olursunuz böylece. 1-2 dakika sonra çorba kepçesinde
çatalla erittiğiniz miso ile kurutulmuş katsuo daşi ilave ediniz.
(Katsuo daşi istenirse daha önce katılabilir. Bu, tadının ne kadarının
sebzelere nüfuz etmesini istemenize bağlıdır)

Miso'dan sonra ise çorba kesinlikle kaynatılmamalıdır. Ateşi iyice kısın
ve son olarak kesme şekerden daha küçük olarak kestiği tofu küplerini
ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, bir iki dakika çorbanın demlenip
kendine gelmesini bekleyin. Çorbanız servise hazırdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
Miso çorbası Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Japon Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: