Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Nabeyaki udon Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Nabeyaki udon Tarifi Empty
MesajKonu: Nabeyaki udon Tarifi   Nabeyaki udon Tarifi Icon_minitimeCuma Şub. 18, 2011 3:23 pm

Malzemeler


  • 2 su bardağı balık suyu
  • 1 yumurta
  • 190 gr udon (noodle veya erişte)
  • 2 çorba kaşığı soya yağı
  • 1 yaprak Çin lahanası
  • 2-3 shitake mantarı
  • Yarım havuç
  • Yarım pırasa
  • 3-4 ıspanak yaprağı



Yapılışı

* Sebzeleri yıkayıp süzün. Pırasayı
dilimleyin. Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye
kesin. Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin. Çin lahasını iri
parçalar şeklinde doğrayın.



* Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin. Tavayı ocaktan alın.
Balık suyunu 'nabe' adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın.
Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ekleyip 5-6
dakika daha pişirin. Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan
indirin. Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın.

Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
Nabeyaki udon Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Japon Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: