Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Marine Edilmiş Somon Balığı Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Marine Edilmiş Somon Balığı Tarifi Empty
MesajKonu: Marine Edilmiş Somon Balığı Tarifi   Marine Edilmiş Somon Balığı Tarifi Icon_minitimeCuma Şub. 18, 2011 3:20 pm

Malzemeler


  • 2 adet el büyüklüğünde somon filetosu (her biri 400 gr.)
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil (veya bir jeton kalınlığında ve çapında dilimlenmiş taze zencefil)
  • 2 diş sarmısak
  • 3 adet taze yeşil soğanın beyaz kısmı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı Japon soya sosu veya normal soya sosu
  • 1 su bardağı sake (pirinç rakısı) veya beyaz şarap

Yapılışı

Somon filetolarının derilerini çıkarın ve
ince 1 cm.lik dilimler halinde dikine olarak kesin. Zencefili
rendeleyin. Soğan ve sarmısakları soyarak ince ince kıyın.



Bir kaseye, zencefili, sakeyi, sarmısakları, soğanları, şekeri, tuzu ve
soya sosunu koyun. Şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın.



Derin ve büyük bir kabın dibine somon dilimlerini tek bir sıra halinde
dizin. Üzerine marinad sosunu dökerek, kabı alüminyum kağıtla örtün.
Buzdolabında 1 gece dinlenmeye bırakın.



Daha sonra, marine edilmiş somonları bir servis tabağına dizin, zencefil
turşusu ve salatalık dilimleri ile süsleyerek buz gibi soğuk servis
yapın.



Kaynak: www.e-kolay.net
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
Marine Edilmiş Somon Balığı Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Japon Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: