Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Kaşık Helvası Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Kaşık Helvası Tarifi Empty
MesajKonu: Kaşık Helvası Tarifi   Kaşık Helvası Tarifi Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 8:22 pm

Malzemeler : Hazırlanış :
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 avuç soyulmuş badem
1 su bardağı toz şeker
2 çay fincanı su
Sıvı yağ tencerede hafif
kızdırıldıktan sonra, içine yavaş yavaş karıştırılarak un ilâve edilir.
Ardından bademler de katılır ve 10 dakika hafif ateşte kavrulur.
Başka bir yerde şeker ve su karıştırılarak şerbet yapılır.
Sıcak şerbet, kavrulmuş helvanın içine yine yavaş yavaş karıştırılarak
ilâve edilir ve hafif ateşte bir - iki dakika pişirilir. Hafif
soğuduktan sonra helvanın üstü bir kaşık yardımı ile düz hale getirilir
ve yine ıslatılmış bir kaşıkla helvadan alınıp şekil verilerek bir
tepsiye dökülür.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Kaşık Helvası Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Elmalı Kaşık Çöreği Tarifi
» PEYNİRLİ İRMİK HELVASI TARİFİ
» Şeker Helvası tarifi (Bitlis)
» Peynir helvası tarifi (Malatya)
» Kaşık Salatası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Türk Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: