Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Empty
MesajKonu: GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ   GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 1:26 pm

GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Kafa-malzeme 500 gram tel kadayıf
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Kafa-malzeme 6 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Kafa-malzeme 2,5 su bardağı kalın çekilmiş ceviz içi
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Kafa-malzeme şerbeti için:
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Kafa-malzeme 3,5 su bardağı tozşeker
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Kafa-malzeme 3 su bardağı su
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Kafa-malzeme 1 tatlı kaşığı limon suyu

GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Yapilisi_comlekp
Yapılışı
Tozşeker ve suyu bir
tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla arada karıştırın.
Şeker eriyip şerbet kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayan
şerbetin üzerine limon suyunu ekleyin. 10 dakika kadar daha pişirdikten
sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.


Ceviz içlerini iri parçalar halinde çekin. Tereyağını bir tavada
erittikten hemen sonra ocaktan alın. ılık hale gelene kadar bekletin.
Taze (çiğ) tel kadayıfı derin bir kaba koyun. Kadayıfı elinizle
çekiştirerek koparıp parçalayın. ılık haldeki erimiş tereyağını
kadayıfın üzerine azar azar gezdirin. Bir taraftan da ellerinizle
bastıra bastıra yoğurarak yağı kadayıflara yedirin.


Kadayıfı iki eşit parçaya ayırın. Bu parçalardan birini yaklaşık 40 cm
çapında bir fırın tepsisine koyun. Üzerine yine bastırarak kadayıfı
tepsiye yayın. Çekilmiş ya da dövülmüş cevizleri kadayıfın üzerine
serpiştirin.


Kadayıfın ikinci parçasını da cevizlerin üzerine parçalayarak dağıtın.
Elinizle bastırarak yerleştirin. Üzerini şekli düzgün ceviz parçalarıyla
süsleyin. Kadayıfı 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında
üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar 45 dakika kadar pişirin.


Sıcak sıcak fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine soğuk şerbeti
gezdirin. Kadayıfın şerbeti çekmesi için en az 30 dakika bekletin.
Dilimleyerek servis yapın.




Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF tarifi
» SÜTLÜ KADAYIF tarifi
» Çikolatalı Kadayıf tarifi
» Kadayıf Dolması (Erzincan) Tarifi
» CEVİZLİ VE SÜTLÜ TEL KADAYIF tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Türk Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: