Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Linzer Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Linzer Tarifi Empty
MesajKonu: Linzer Tarifi   Linzer Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 2:42 pm

TART HAMURU İÇİN

Un 350 g

Margarin 250 g

Yumurta sarısı(pişmiş) 6 adet

Pudra şekeri 50 g

Toz badem 50 g

Tarçın 1/2 çay kaşığı

Vanilya 1/4 paket

MARMELAT İÇİN

Elma (küp şeklinde kesilmiş) 250 g

Çilek veya frambuaz püresi 250 g

Toz şeker 175 g

Su 50 g

Limon suyu 1/4 adet



Tart hamunı için tüm malzemeler kanştınlarak elde yoğrulur. 30 dakika kadar buzdolabında bekletilir. Dinlendirilen hamur merdane ile 1/2 cm kalınlıgında açılıp tart kalıbına yerleştirilir. Kenarlanndaki fazlalıklar bıçak ile kesilerek üst dekor için ayrılır.



Artan tart hamuru ile ince uzun fitil şeklinde parçalar yapılır. Bu
parçalar ile tartın üzerine dekor yapılır. Yumurta sansı sürülerek 180
°C'de yaklaşık 35-40 dakika pişirilir.



Marmelat için küp şeklinde kesilmiş elmalar, toz şeker, limon suyu, çilek
veya frambuaz püresi kaynatılarak marmelat kıvamına getirilir.
Soğutulduktan sonra tart hamuru yerleştirilimiş kalıba boşaltılır.



Linzer Tarifi Linzer5if
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://asci.forum.st
 
Linzer Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: İtalyan Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: