Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Karamelli patina cotta Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Karamelli patina cotta Tarifi Empty
MesajKonu: Karamelli patina cotta Tarifi   Karamelli patina cotta Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 2:24 pm

140 gr. şeker

60 ml. portakal suyu

3 yaprak jelatin

1 çubuk vanilya

500 gr. krema

1/2 portakalın kabuğu

300 gr. çilek

2 paket şekerli vanilin



Bir tencerede 100 gr. şekeri, altın sarısı oluncaya kadar karamelize edin. 30 ml. portakal
suyunu ekleyin ve şeker çözülünceye kadar kaynatın. Karameli ısıya
dayanıklı, hacmi 150 ml. olan 6 kalıba veya fincana paylaştırın.
Jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Çubuk vanilyayı uzunlamasına ikiye
bölün, özünü kazıyın. Kremayı, portakal
kabuğu, 40 gr. şeker, çubuk vanilya ve özü ile bir taşım kaynatın. Üstü
açık olarak orta ateşte 10 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın,
çubuk vanilyayı ve portakal kabuğunu çıkartın. Jelatinlerin sularını sıkın ve sıcak kremanın içinde eritip, kalıptaki karamellerin üzerine dökün. En az 5 saat veya bir gece buzdolabında bekletin. Çilekleri yıkayın, temizleyin ve ikiye bölün. Şekerli vanilini, kalan portakal suyu ile karıştırın, çilekleri marine edin. Dolaptan çıkardığınız kalıpları sıcak suya batırıp tabaklara ters çevirin. Çileklerle servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
Karamelli patina cotta Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: İtalyan Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: