Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Peynirli kayısılı pasta Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Peynirli kayısılı pasta Tarifi Empty
MesajKonu: Peynirli kayısılı pasta Tarifi   Peynirli kayısılı pasta Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 2:24 pm

140 gr. tereyağı veya margarin

280 gr. şeker

1 paket şekerli vanilin

6 adet yumurta (4 tanesinin sarısı-beyazı ayrı)

250 gr. un

Nohut

80 gr. kuru kayısı

30 gr. dolmalık fıstık 250 gr. ricotta

400 gr. labne peyniri

1/2 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

15 gr. pudra şekeri

Tuz



Tart hamuru için; tereyağını, 80 gr. şeker, şekerli vanilin ve bir tutam
tuzla birlikte mikserin hamur karıştırma ucu ile karıştırın. 1 yumurta
hamura ekleyip yedirin. Unu da ilave ederek kısa bir süre daha
karıştırın. Hamuru folyoya sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. Hamuru
unlu tezgahta 30 cm. çapında açın, 26 cm. çapındaki yağlanmış kelepçeli
kalıba yerleştirin. Hamurun kenarlarını bastırın, içini çatalla birçok
defa delin. Üstüne fırın kağıdını serip, nohutla kaplayın. 180°C'de ısıtılmış fırının alt rafında 15 dakika pişirin. Kağıt ve nohutları
çıkartıp 10 dakika daha pişirin. Kayısıları çok küçük küp doğrayın.
Fıstıkları yağsız tavada kavurun ve kıyın. Labneyi ve ricottayı, 80 gr.
şeker, 1 yumurta, 4 yumurta sarısı, tarçın ve portakal rendesiyle, mikserde 8-10 dakika karıştırın. Ayrı bir yerde bir yumurta beyazını ve bir tutam tuzu katı oluncaya kadar çırpın. 30 gr. şekeri ekleyip, bir dakika daha çırpın. Küp doğradığınız kayısıları ve kavurduğunuz fıstıkları da yumurtalara ekleyin. Bu karışımı peynirli karışıma ilave edip karıştırın ve tart hamurunun üstüne yayın. 180°C'de 40 dakika pişirin. Kalan 3 yumurta
beyazını, bir tutam tuzla katı çırpın. 90 gr. şekeri yavaş yavaş
ekleyip 2 dakika daha karıştırın. Karışımı, ucu büyük sıkma torbasına
doldurun. Pişme süresinin 35. dakikasında fırındaki pastanın üstüne sıkın ve 10 dakika daha pişirin. Pastayı ılık olarak, pudra şekeri serperek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
Peynirli kayısılı pasta Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: İtalyan Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: