Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 İTALYAN KEKİ Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

İTALYAN KEKİ Tarifi Empty
MesajKonu: İTALYAN KEKİ Tarifi   İTALYAN KEKİ Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 2:22 pm

MALZEMELER

3 2/3 su bardağı un (400 gr.)

1 dolu çorba kaşığı kuru Pakmaya (17 gr.)

1 kahve fincanı toz şeker (50 gr)

1 1/1 çay bardağı ılık süt (150 gr.)

100 gr. eritimiş tereyağı

3 adet yumurta sarısı

1/2 çay kaşığı tuz (1 gr.)

1 1/2 kahve fincanı hindistancevizi (30 gr.)

1/2 su bardağı kuru üzüm (60 gr.)

1/2 portakal, incir veya herhangi bir meyve şekerlemesi

1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)



Unu bir kabın içine eleyin, ortasını havuz gibi açın. Diğer taraftı kuru mayayı 35 - 40 °C'deki şekerli sütün
içinde eritin ve unun ortasına dökün Unun yarısı ile bir ön hamur
oluşturun, 20-25 dakika sıcak bir yerde bekletin. Meyva şekerlemeleri
hariç diğer bütün malzemeleri katarak orta yumuşaklıkta bir hamur
hazırlayın, 10 dakika ılık bir yerde dinlendirin.
Hamuru tezgah üzerinde ters çevirerek kaptan çıkartın ve doğranmış
meyvaları da ilâve edip yoğurarak yumuşak bir hamur haline gelmesini
sağlayın. Kek kalıbınızı yağlayın ve hafifçe un serperek hazırlayın.
Hamuru kalıba koyarak 25-30 dakika mayalanmaya bırakın. Hamur iki kat
büyüklüğe ulaşınca mayalanma işlemi tamamlanmış demektir. Üzerine yumurta
sarısı sürüp 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Fınndan çıkınca
kalıbın içinde 15-20 dakika bekletin. Daha sonra bir tel veya ızgara
üzerine çıkartarak soğumasını bekleyin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://asci.forum.st
 
İTALYAN KEKİ Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: İtalyan Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: