Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 SANTAROZA Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

SANTAROZA Tarifi Empty
MesajKonu: SANTAROZA Tarifi   SANTAROZA Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 2:15 pm

Kullanılacak malzeme:

2 kilo Santaroza eriği veya başka kokulu bir erik,

300 gram toz şekeri,

1 limon, 5-6 baş karanfil,



Yapımı: Erikleri bol suda iyice yıkamalı ve süzgece koyup sularını iyice
süzmeli. Eriklerin suları iyice süzülünce bunları düz altlı bir
tencereye oturtmalı. Üzerlerine toz şekerini serpiştirmeli. Sadece
sarısı rendelenmiş limon kabuğuyle karanfilleri de serpiştirdikten sonra biraz su katarak kabı ateşe oturtmalı.

Erikleri çok hafif bir ateşte şurubu koyulaşıncaya kadar pişirmeli.

Kabı ateşten indirince erikleri kâselere boşaltmalı. Biraz da şerbetinden koyup sıcak veya soğuk olarak servis yapmalı.

Bu eriklerden kalacak şerbeti maden sodasıyle karıştırarak bunu hararet kesici bir meşrubat olarak sunmak mümkündür.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
SANTAROZA Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: İtalyan Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: