Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Şatobriyan Sosu Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Şatobriyan Sosu Tarifi Empty
MesajKonu: Şatobriyan Sosu Tarifi   Şatobriyan Sosu Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 3:15 pm

Malzemeler (1 lt. sos için):

50 gr. arpacık soğanı

2 adet defne yaprağı

100 gr. tereyağı

1 çimdik karabiber

50 gr. mantar bölünmüş

1 dal fesleğen

1 lt. koyulaştırılmış et suyu

1 çay kaşığı tuz



Yapılışı:

ince kıyılmış arpacık soğanı, mantar parçaları, defne yaprağı ve taze fesleğeni derin bir tavaya koyup koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun
kıvama gelinceye kadar pişirin. Oluşan köpüğü alın. ince bir süzgeçten
geçirip süzün. Tereyağını katıp karıştırın. Tuz ve karabiberini ilave
edip sosu tamamlayın.



Not: Bu sos ızgara bonfilenin yanında servis edilebilir
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://asci.forum.st
 
Şatobriyan Sosu Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Profesyonel Sos çeşitleri :: Sos Yapımı Tarifleri-
Buraya geçin: