Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Boeuf en daube a la provençal Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Boeuf en daube a la provençal Tarifi Empty
MesajKonu: Boeuf en daube a la provençal Tarifi   Boeuf en daube a la provençal Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 3:03 pm

Köy Usulü Sığır



1,5 kg.lık bir parça sığır eti (üst but veya göğüs tarafından)

2 baş soğan

4 dilim jambon

4 büyük domates

2 havuç

1 karışık ot demeti veya paketi

1/2 portakalın kabuğu

2 diş sarımsak

6-7 adet tane karabiber

15 adet siyah zeytin

1 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı zeytinyağı

karabiber

tuz



Soğanları soyun ve ince ince kıyın. Jambonları 1 cm genişliğinde
dilimler halinde kesin. Domatesleri soyun ve dörde bölün. Havuçları
yuvarlak yuvarlak doğrayın. Sarımsakları soyup dövün. Fırına girecek bir
tencerede zeytinyağını kızdırın, içine kıyılmış soğanları jambonlarla birlikte atarak 5 dakika, soğanlar
saydamlaşıncaya kadar, hafif ateşte kavurun. Unu karabiber ve tuzla
karıştırın. Eti bütün olarak bu unla unlayın ve tencereye, soğan ve jambon
karışımının içine atın. Ateşi yükseltin ve etin her tarafı altın rengi
alıncaya kadar çevirerek kızartın. Etiniz kızarınca tencereye; sarımsakları, domatesleri, havuçları, kanşık ot demetini, portakal kabuğunu, tane karabiberleri ve tuzu ilave edin. Birlikte 3-4 dakika
kaynattıktan sonra ateşten alıp üzerini örterek, önceden 150 derecede
kızdırdığınız fırına atın ve 4 saat kadar pişirin. Pişme süresinin
bitiminden 30 dakika önce ete, zeytinleri ilave edin.

Etin piştiğini bir bıçak batırarak kontrol edebilirsiniz. Bıçak ete rahatça giriyorsa etiniz pişmiştir.

Piştikten sonra eti servis tabağına alarak dilimleyin. Dilimlerin çevresine sebzeleri koyun. Tencerede kalan sosu ateşe koyarak biraz kaynatıp suyun fazlasının buharlaşmasını sağlayın. İçinden portakal kabuğunu ve karışık ot paketini çıkarın. Kayanatarak koyulaştırdığınız sosu etin üzerine gezdirin ve yanında haşlanmış patates ve yeşil salata ile servis yapın.



Not: Karışık ot demetini kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için, 1/4
demet kekik, 1/4 demet maydanoz ve 2 adet defne yaprağını, maydanozun
sapı ile bağlayın. Demet halinde kekiğiniz yoksa, 1 tatlı kaşığı kuru
kekiği yemeğinize ilave edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Boeuf en daube a la provençal Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kolay Poğaça Tarifi Tarifi
» KUP JAK tarifi
» Hindistancevizli Kek I Tarifi
» Gnocchi Tarifi
» Linzer Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: