Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 YEŞİL BALIK SOSU tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

YEŞİL BALIK SOSU tarifi Empty
MesajKonu: YEŞİL BALIK SOSU tarifi   YEŞİL BALIK SOSU tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:29 pm

60 gr (1/3 su bardağı) zeytinyağı

3 çorba kaşığı ıspanak (ince kıyılmış)

4 çorba kaşığı maydanoz

1 diş sarmısak (dövülmüş)

2 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış)

Mayonezi:

2 yumurta sarısı (oda sıcaklığında)

1 çay kaşığı tuz

3 kahve kaşığı hardal

kahve kaşığının ucuyla karabiber

240 gr (1+1/3 su bardağı) zeytinyağı

1 çorba kaşığı limon suyu



Önce mayonezi hazırlayınız: Yumurtayı, tuzu, hardalı ve biberi,
orta büyüklükte çukur bir kâseye koyup, bir telle iyice karışana kadar
çırpınız. Mayonezi karıştırırken, bir yandan da yağı damlalar halinde
ekleyiniz. (Yağı birden dökmemeğe dikkat ediniz. Mayonez koyulaştıktan
sonra yağı daha sık koyabilirsiniz.) Mayonezin çok koyu olmaması için
ara-sıra limon suyunu damlalar halinde katınız. Yağın tümü karıştıktan sonra, kalan limon suyunu da koyunuz. (Gerekirse biraz daha tuz, limon suyu yada hardal ekleyebilirsiniz.)

Mayonezi bir kenara kaldırınız. Yağ, ıspanak, maydanoz, sarmısak ve taze soğanı bir miksere koyup, pürtüksüz bir püre haline gelinceye kadar karıştırınız.

Hazırladığınız sebze püresini mayonezin içine katıp bir sosluğa koyarak, kullanacağınız zamana kadar buzdolabında saklayınız
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
YEŞİL BALIK SOSU tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Profesyonel Sos çeşitleri :: Sos Yapımı Tarifleri-
Buraya geçin: