Malzemeler
6 kişilik
500 gr. kestane
250 gr. bitter çikolata
1 çorba kaşığı kayısı marmelatı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı antepfıstığı
Hazırlanışı
500 gram kestanenin ortasına çentik atıp,
kızgın fırında közleyelim. Daha sonra kabuklarını soyalım. 250 gr.
bitter çikolatayı benmari usulü eritelim. Kestanelerin üzerine kürdan
takıp, çikolataya batıralım ve alüminyum folyo serilmiş tepsiye dizelim.
Buzdolabında donduralım. Daha sonra kürdanları çıkaralım. 1 çorba
kaşığı kayısı marmelatını hafifçe ısıtalım. Kestanelerin bir tarafına
marmelatı sürelim. 1 çorba kaşığı tozşekeri, 1 çorba kaşığı toz
antepfıstığı ile karıştıralım. Kestanelerin marmelatlı kısımlarını
fıstığa bulayıp, servis yapalım. Afiyet olsun.