Malzemeler
2 dilim somon
2 tatlı kaşığı safran
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yemeğin Tarifi
Pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp,
margarinle birlikte pembeleştirin. Pirinci ilave edip, tahta kaşıkla
karıştırarak kavurun. Pirinçler berraklaşınca üzerine bezelye ve
safranı ekleyip, karıştırın. 4 bardak sıcak su ekleyin. Tuz atıp,
kısık ateşte pilavı pişirin.
Bir kasede 2 limonun suyu, tuz ve
zeytinyağını çırpın. Somonları bu sosun içinde 15 dakika bekletin.
Izgarada iki taraflı çevirerek nar gibi kızartın. Pilavla birlikte
servis yapın.