Zeytinyağlı Biber Dolması
Malzemeler
3 Su Bardağı Pirinç
8 Adet Soğan
3 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Adet Domates
1 Demet Dereotu
1 Kilo Dolmalık Biber
1 Çay Kaşığı Şeker
Çam Fıstık, Kuşüzümü, Karabiber, Yenibahar
Hazırlanışı
Pirinci
ayıklayıp yıkayın. Tencereye 2 su bardağı zeytinyağını alıp, kızdırın.
İçine pirinçleri ekleyin ve ardından çam fıstığı ve tuzu ilave edin.
Fıstıklar pembeleşene dek bir kaşıkla karıştırın. Soğanları rendeleyip,
sıkıp suyunu akıtın ve pirinçlere ilave edin. Beş dakika daha kavrun.
Domatesleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartın. Küçük parçalara kesip, soğanlı pirince ilave edin. Bir
müddet karıştırarak yağını ve suyunu çekmesi için bekleyin. Sonra tuz,
karabiber, yenibahar, kuşüzümü ve şeker katıp karıştırın. Tencerenin
kapağını kapatıp, bir süre bekletin.
Yarım
saat sonra iri dolmalık biberlerin içini oyun ve hazırladığınız
karışımı doldurun. Dökülmemesi için ağzını ince bir dilim domates ile
kapatın. Tencereye yerleştirdiğiniz biberlerin üzerine bir tabak
kapatın. Dolmaların kenarlarından tencereye 5 su bardağı su koyun. Orta
ateşte suyunu çekene dek pişirin.