Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 KALKAN Balıgı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

KALKAN Balıgı Empty
MesajKonu: KALKAN Balıgı   KALKAN Balıgı Icon_minitimePaz Şub. 13, 2011 4:25 pm

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]KALKAN (Psetta maxima)

Bir
dip balığı olan kalkan, Karadeniz'in en tanınmış balıklarındandır.
Boğazlar, Marmara, Ege ve Akdeniz'de seyrek rastlanır. Gezici balık
değildir. Bütün hayatı dipte yatmakla geçer. Batı Akdeniz, Atlas
Okyanusu ve Şimal Denizi'nde, kalkanın diğer türleri yaşamaktadır. 25-30
yıllık ömrü olan kalkan balığı, 1 metre boya erişebilir. Sahillerde
5-10 metreden başlayarak 300-400 metre derinliklere inebilir. Etçil ve
fazlasıyla obur bir balıktır. Erkekleri 5-6, dişileri ise 6-7 yaşlannda
olgunlaşıp üremeye geçebilir. Üremeleri 10°-15° C sularda nisandan
hazirana kadar sürer. Milyonlarca yumurta vermesi yanında etinin lezzeti
ve verimliliği ile ekonomik değeri çok yüksektir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
KALKAN Balıgı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» DİL BALIĞI
» DAĞ ALA BALIĞI
» GÖL ALA BALIĞI
» MELANURYA balıgı
» EŞKİNA balıgı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Profesyonel Yemek Malzemeleri :: Et Ürünleri :: Balık Eti Ürünleri-
Buraya geçin: