Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 KIRLANGIÇ balıgı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

KIRLANGIÇ balıgı Empty
MesajKonu: KIRLANGIÇ balıgı   KIRLANGIÇ balıgı Icon_minitimePaz Şub. 13, 2011 4:21 pm

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


KIRLANGIÇ (Trigüa lucema)



Ege, Akdeniz ve Marmara'nın fazla göç etmeyen, yerli balığıdır. Kısmen
Karadeniz'de rastlanır. Ihk denizlerin sahil yakınlarında 5-300 metre
derinliklerin diplerinde çiftler halinde yaşar. Küçüklerine derviş
balığı da denir. Ortalama 25-50 santimetre olur. 80 santimetre ve 6-8
kilogram olanlarına rastlanır. 15-20 yıllık yaşamı vardır. 3 yaşırıda
olgunlaşıp sahillerden uzakta üremelerini yapar. Küçük kabuklular,
yumuşakçalar, deniz bitkileri ve böceklerle beslenir. Etinin lezzet ve
yararıyla, her mevsimde bulunmasıyla ekonomik değeri yüksektir. Diğer
Akdeniz ve Avrupa ülkelerinde de bol tüketilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
KIRLANGIÇ balıgı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» DİKENLİ KIRLANGIÇ balıgı
» KANATLI KIRLANGIÇ balıgı
» DİL BALIĞI
» DAĞ ALA BALIĞI
» GÖL ALA BALIĞI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Profesyonel Yemek Malzemeleri :: Et Ürünleri :: Balık Eti Ürünleri-
Buraya geçin: