Malzemeler 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan 2 diş sarımsak Yarım çay kaşığı kimyon Yarım çay kaşığı kişniş 2 su bardağı haşlanmış barbunya 1 litre sebze suyu Tuz Karabiber
Üzeri için 1 rendelenmiş havuç, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 dal maydanoz
BARBUNYA ÇORBASI TARİFİ Soğanı yemeklik doğrayın ve rendelenmiş sarımsakla birlikte zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kimyon ve kişnişi ekleyip 1 dakika daha pişirin. Barbunya ile sebze suyunu ilave edin ve 15 dakika kaynatın. Blender'a aktarın ve pürüzsüz hale getirin. Tuz, karabiber ekleyip tekrar tencereye alın ve bir taşım kaynatın. Bir kasede rendelenmiş havuca ince kıyılmış maydanoz ve limon suyu ekleyip harmanlayın. Çorbanın üzerine havuç ilave edip sıcak servis yapın.