Sarıyer böreği
Malzemeler :
- 3 adet yufka
- 3/4 su b. süt
- ½ sb. sıvıyağ
- 1 yumurta
İç malzemesi için
- 300 gr. kıyma
- 2 çorba k. kuş üzümü
- 2 çorba k. dolmalık fıstık
- 3 kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz
- tuz, karabiber
- pulbiber
- sıvıyağ
üzeri için 1 yumurta sarısıHazırlanışı :Soğan
ve kıyma sıvıyağda sırayla sotelenir. Dolmalık fıstıklar ve kuş üzümü
de eklenip beraber kavurulur. Pişince üzerine ince doğranmış maydanoz
karıştırılır. Süt, yumurta ve sıvıyağ birlikte çırpılarak sos
hazırlanır. Yufkaların herbiri ortadan ikiye kesilir. Üzerine hazırlanan
sostan fırça yardımıyla sürülür. Yufkaların kesilen uçlarına iç
harç yayılır . Rulo yapıp fotoğrafta gördüğünüz şekil verilir. Böylece 6
parça börek elde edilir. Kalan sos böreklerin üzerine paylaştırılır
yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180 derecede pişirilir.