Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Malatya Usulu Ekmek Kadayıfı tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Malatya Usulu Ekmek Kadayıfı tarifi Empty
MesajKonu: Malatya Usulu Ekmek Kadayıfı tarifi   Malatya Usulu Ekmek Kadayıfı tarifi Icon_minitimePerş. Şub. 03, 2011 12:37 am

Malatya Usulu Ekmek Kadayıfı

8 su bardağı su,
1 çorba kaşığı yaş maya
Yarım su bardağı toz şeker,
4 çorba kaşığı un
4-5 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı su, 2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbet için:
2.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su, 1/4 limon

Öncelikle
şerbeti hazırlayın. Bunun için, su ve şekeri kaynatın. Limonu ilave
edip, soğumaya bırakın. Tencereye ılık su koyun. Maya ile şekeri suda
karıştırıp, eritin. Un ilave edip, karıştırmaya devam edin. Karışımın
bulunduğu kabın ağzını kapatıp, kabarana dek bekletin. Karışım
kabardıktan sonra, kısık ateşe konan teflon tavaya ufak yuvarlak şekil
alacak biçimde azar azar dökün. Pişen hamurlan soğumaya bıkakın. Hamurun
bir kenarına dövülmüş ceviz serpin. Diğer kenarını üzerine kapatm.
Yumurtaları çırpın. Hamurlan yumurtaya bulayın. Sıvı yağı kızdırın.
Cevizli hamurlan yağda kızartın. Yağdan aldığınız hamurları ılık şerbete
atın. Şerbeti iyice çekince servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://asci.forum.st
 
Malatya Usulu Ekmek Kadayıfı tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» üye çekmek / hit arttırmak

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dogu yemek Tarfileri-
Buraya geçin: