Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 TAVŞANLI YUFKA tarifi (Malatya)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

TAVŞANLI YUFKA tarifi (Malatya) Empty
MesajKonu: TAVŞANLI YUFKA tarifi (Malatya)   TAVŞANLI YUFKA tarifi (Malatya) Icon_minitimePerş. Şub. 03, 2011 12:37 am

TAVŞANLI YUFKA (Malatya)

1 kg kemikli et
4 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çorba kaşığı salça
5 adet soğan
3 su bardağı pirinç
5 diş sarmısak
Kurutulmuş yufka

Yıkadığınız
kemikli etleri tencereye alın. Yağın bir kısmını ve salçayı ilave edin.
Bir-iki kere karıştırın. Su ve tuz koyup, pişirin. Etler pişince
tencereyi ocaktan alıp, didin. Diğer tarafta soğanları halka biçiminde
doğrayın. Tereyağını kızdırıp, soğanları kavurun. Et suyunu ilave edin.
önceden ayıklayıp yıkadığınız ve yarım saat ılık suda bekletilen pirinci
et suyuna atın. Dinlendikten sonra etleri ilave edip, karıştırın.
Geriye kalan et suyunu geniş bir kaba alıp ısıtın. Çok az tuzla ezilmiş
sarımsakları ilave edip karıştırın. Geniş bir tepsiye iki kuru yufkayı
yayın. Ortasına etli pilavı boşaltın. Geriye kalan yufkaları sarımsaklı
et suyuna batırın. Etli pilavın üzerine koyup servis yapın.
Not: Tavşanlı yufka yemeği, Malatya'da tavşan eti kullanılarak yapılıyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
TAVŞANLI YUFKA tarifi (Malatya)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dogu yemek Tarfileri-
Buraya geçin: