Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Ayvanet tarifi (Bitlis)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Ayvanet tarifi (Bitlis)  Empty
MesajKonu: Ayvanet tarifi (Bitlis)    Ayvanet tarifi (Bitlis)  Icon_minitimePerş. Şub. 03, 2011 12:36 am

Ayvanet (Bitlis)

5 yumurta
1.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı su
2 diş sarımsak
Pulbiber, nane
Tuz

1. Yumurtaları derin bir kaba kırıp un ve tuz ilave ederek çırpın. Krep hamuru kıvamında pürüzsüz bir karışım hazırlayın.
2.
Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Hazırladığınız krep
hamurunu 4'e bölüp tavaya 4 seferde dökerek iki taraflı kızartın. Biber
salçasını 1 kahve fincanı su ile ezin. Sarımsakları ezip yoğurtla
karıştırın ve iyice çırpın.
3. Servis tabaklarına birer krep
yerleştirip üzerlerine sarımsaklı yoğurdu paylaştırın. Salça sosunu
gezdirip pulbiber ve kuru naneyle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
Ayvanet tarifi (Bitlis)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dogu yemek Tarfileri-
Buraya geçin: