Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Şeker Helvası tarifi (Bitlis)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Şeker Helvası tarifi (Bitlis)  Empty
MesajKonu: Şeker Helvası tarifi (Bitlis)    Şeker Helvası tarifi (Bitlis)  Icon_minitimePerş. Şub. 03, 2011 12:35 am

Şeker Helvası (Bitlis)

250 gr tereyağı
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı çekilmiş ceviziçi
4-5 ceviz içi

1.
Tereyağını eritin. Unu ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak orta
ateşte kavurun. Pembeleşmeye başlayınca çekilmiş ceviziçini ilave edip
15-20 dakika daha kavurun. Tozşeker ve sütü ekleyin. 5 dakika daha
sürekli karıştırarak kavurup ateşten alın.
2. Pişen helvayı düz bir
servis tabağına veya tepsiye bastırarak yayıp soğumaya bırakın.
Dilediğiniz şekilde dilimleyip her dilimin ortasına yarım ceviziçi
yerleştirin. Tabağın çevresini çekilmiş ceviz serperek süsleyip soğuk
veya ılık olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
Şeker Helvası tarifi (Bitlis)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dogu yemek Tarfileri-
Buraya geçin: