Doğu usûlü makarna
Malzeme :
350 gr. makarna (3 no.)
10 bardak su
1 çorba kaşığı tuz
30 gr. tereyağı (1,5 çorba kaşığı)
50 gr. margarin (1,5 çorba kaşığı)
150 gr. rende kaşar (1,5 bardak)
4 tane yumurta
1 kahve kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Ölçülere
göre bir tencereye su doldurulur, tuz da konulup iyice kaynatılır, 3
numara makarnalar kırılmadan atılır, 15-20 dakika kaynatılır, suyu
süzülür ve makarnalar soğuk suda 2-3 defa yıkanarak başka bir tencereye
alınıp üzerine bol soğuk su doldurarak 15 dakika suda bekletilir. Sonra
süzgece konarak suları iyice süzülür, yeniden tencereye konulur ve
bunlara erimiş tereyağ, margarin, karabiber, tuz ve bir bardak
rendelenmiş kaşar peyniri ilâve edilerek hepsi güzelce harmanlanır,
iyice karıştırılr. Bir tepsi alınarak içi hafifçe yağlanır ve içine
muntazam bir şekilde makarnalar döşenir, üzerleri avuçla biraz
bastırılır ve tepsiye iyice yerleştirilir. Üzerlerine de yarım bardak
rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Bu iş bitince bir kâseye yumurtalar
kırılır, bir çatalla 2 - 3 dakika iyice karıştırılır, yarım bardak süt
de ilâve edilerek yine iyice karıştırılıp makarnaların üzerine dökülür
ve tepsi orta ısıdaki fırına sürülür. Bir saat sonra fırında pişen
makarnaların üzeri pembeleşince, tepsi fırından çekilir ve makarnalar
kare halinde kesilerek servis yapılır.