Konu: BALIK ÇORBASI TARİFİ Çarş. Şub. 02, 2011 6:38 pm
Malzemeler 1 mezgit 1 patates 1 havuç 1 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı Yarım limonun suyu Tuz Karabiber 1.5 litre su 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kereviz sapı
Süslemek için Frenk maydanozu
BALIK ÇORBASI TARİFİ Patates ile havucu küp dograyıp tencereye alın. Balığın kılçıklarını temizleyerek iri doğrayın ve tencereye ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle haşlayın. Balığı çıkararak tencerede kalanı blender'dan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Ayrı bir tencerede unu zeytinyağı ile kavurun ve çorbayı ekleyin. Kereviz saplarını, tuzu, karabiberi ekleyin. Balıkları küçük parçalara ayırıp ekleyin ve kaynamaya bırakın Limon suyu ve yumurta sarısını küçük bir kasede çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp içine karıştırın ve bunu çorbaya ekleyin. Çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerini frenk maydanozu ile süsleyerek sıcak servis yapın.